Organisator

Mediationlink
Email
info@mediationlink.be
Website
https://mediationlink.be

Spreker

  • Christine Vancouillie
    Christine Vancouillie

    Ik studeerde eerst religiewetenschappen en filosofie. Daarna legde ik mij toe op relatiecoaching en conflictoplossing in werkgerelateerde relaties. Ik ben erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken en preventieadviseur psychosociale aspecten van de arbeid.

    Vanuit mijn fascinatie over de wijze waarop mensen met elkaar samenleven en werken, vanuit bezorgdheid over het geweld dat mensen elkaar kunnen aanrichten, behandelde ik uitsluitend de casussen m.b.t. pesten en grensoverschrijdend gedrag. Gaandeweg ontdekte ik dat de wettelijke procedures weinig soelaas brachten, maar dat bemiddeling als participatieve preventiemethode de meest doeltreffende aanpak is voor preventie en oplossing van conflicten, pesten, grensoverschrijdend gedrag, zelfs voor burnout en depressie. Bemiddelen is niet enkel efficiënt, maar ook menslievend. Ik ontwikkelde een eigen bemiddelingsmodel (CLIC) om verschillen die er leven in gesprek te brengen en de resonantie tussen mensen terug op te wekken. Hiermee maak ik komaf met de omslachtige klachtenprocedures en kostelijke rechtszaken. Ik bemiddel ‘tot op het bot’, waardoor niet alleen de kern van het probleem boven water komt, maar ook structurele oplossingen ontstaan die blijvend zijn.

    Enkele van mijn publicaties zijn: Klaar met conflicten in vier stappen (2016), Relatietoolkit voor de 21ste eeuw (2006) en Singlecoaching (2002). Mensen die bij mij komen voor bemiddeling, een cursus of individuele coaching, waarderen mijn grondige aanpak en stijl, mijn diep enthousiasme, mijn geloof in het goede in elk mens, en mijn filosofische insteek.

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare

Datum

13 mei 2020
Verlopen!

Tijd

17:30

Prijs

€30

Bemiddelaars in Dialoog

In de reeks ‘Bemiddelaars in dialoog’ gaat een bemiddelaar in beperkt gezelschap aan tafel. Tijdens een lichte maaltijd brengen enkele genodigde bemiddelaars een inspirerend getuigenis vanuit zijn of haar praktijkervaring, waarna er ruime mogelijkheid is om in dialoog te gaan en vragen te stellen.

Intervisie als collegiale ondersteuning, vergezeld met een etentje.

Het beroep ‘bemiddelaar’ is solitair. We lopen soms vast en dan kan je je probleem niet voorleggen voor advies aan een aantal vrienden. Op die manier is het lastig voor bemiddelaars om te leren over onze eigen werkaanpak, communicatiepatronen en oplossend vermogen.

Intervisie: leerzaam, gezellig, gestructureerd uitwisselen

Bij intervisie gaat het over een werkprobleem dat voorgelegd wordt aan een aantal collega-bemiddelaars. De besprekingen gebeuren met geanonimiseerde casussen. Je legt je vraag voor aan de groep gesteld, er volgt een analyse, als ‘probleeminbrenger’ krijg je feedback over onderliggende werkpatronen, vaker voorkomende valkuilen of eigen gedrag. De feedback en reflectie biedt nieuw perspectief.

Tijdens deze sessie hanteren we de incidentenmethode. Dit verloopt gestructureerd in stappen: de vraag/probleem last wordt verteld in enkele minuten, de leden van de groep stellen vragen, de groep analyseert het probleem achter het probleem. Iedereen doet zijn inbreng.

Begeleider/animator

Christine Vancouillie, is erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties. Zij begeleidt regelmatig intervisiegesprekken in teams en ook als methode voor groepsbemiddelingen.

Praktisch en inschrijven

13 mei om 18u (onthaal met aperitiefje vanaf 17u.30u).
Locatie: Het Huis van de Dialoog – Noordstraat 1- 8680 Koekelare (Bovekerke)
Deelnameprijs is 30 euro. Er is een lichte maaltijd voorzien tijdens de gesprekken. Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen.

U bent ingeschreven na:
• overschrijving van bovenstaand bedrag op rekeningnummer BE18 3631 7766 7765 van Mediationlink.
• en een mailtje te sturen naar info@medationlink.be om uw deelname te melden of het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen.

Parkeergelegenheid is er in de straat.

Onze algemene voorwaarden bij inschrijven vindt u hier terug.

Comments are closed.