Organisator

Mediationlink
Email
info@mediationlink.be
Website
https://mediationlink.be

Spreker

  • Christine Vancouillie
    Christine Vancouillie

    Ik studeerde eerst religiewetenschappen en filosofie. Daarna legde ik mij toe op relatiecoaching en conflictoplossing in werkgerelateerde relaties. Ik ben erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken en preventieadviseur psychosociale aspecten van de arbeid.

    Vanuit mijn fascinatie over de wijze waarop mensen met elkaar samenleven en werken, vanuit bezorgdheid over het geweld dat mensen elkaar kunnen aanrichten, behandelde ik uitsluitend de casussen m.b.t. pesten en grensoverschrijdend gedrag. Gaandeweg ontdekte ik dat de wettelijke procedures weinig soelaas brachten, maar dat bemiddeling als participatieve preventiemethode de meest doeltreffende aanpak is voor preventie en oplossing van conflicten, pesten, grensoverschrijdend gedrag, zelfs voor burnout en depressie. Bemiddelen is niet enkel efficiënt, maar ook menslievend. Ik ontwikkelde een eigen bemiddelingsmodel (CLIC) om verschillen die er leven in gesprek te brengen en de resonantie tussen mensen terug op te wekken. Hiermee maak ik komaf met de omslachtige klachtenprocedures en kostelijke rechtszaken. Ik bemiddel ‘tot op het bot’, waardoor niet alleen de kern van het probleem boven water komt, maar ook structurele oplossingen ontstaan die blijvend zijn.

    Enkele van mijn publicaties zijn: Klaar met conflicten in vier stappen (2016), Relatietoolkit voor de 21ste eeuw (2006) en Singlecoaching (2002). Mensen die bij mij komen voor bemiddeling, een cursus of individuele coaching, waarderen mijn grondige aanpak en stijl, mijn diep enthousiasme, mijn geloof in het goede in elk mens, en mijn filosofische insteek.

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare

Datum

02 nov 2019
Verlopen!

Tijd

14:00 - 18:00

Prijs

€45 (incl. BTW)

De Natuur als Spreekkamer met wafelbak

Terwijl de herfst haar opmars doet, broeit er wat in Bovekerke… Het Huis van de Dialoog bereidt zich voor op een boeiend dialoogseizoen!

Als opwarmer organiseren we  een korte natuurwandeling waarin we de natuurelementen tot ons laten spreken. Christine Vancouillie, initiatiefneemster en gastvrouw begeleidt de wandeling. Aansluitend op de wandeling gaan we in dialoog over wat je hebt ervaren, en smullen we van versgebakken wafels met warme (choco)-koemelk van de boerderij, en nog andere heerlijke brouwsels uit moeder natuur.

Programma

14:00 – Welkom en introductie door de initiatiefneemster van het Huis van de Dialoog, Christine.
14:30 – Start wandeling (ongeveer 1 uur)
15:30 – Dialoogtafel,  met vers gebakken wafels!
16:30 – Informele babbel en kennismaking met het project Huis van de Dialoog.

Met elkaar in gesprek

Na een verkwikkende wandeling gaan we met elkaar in dialoog. Wat heb je ervaren? Wat nam je waar? Hoe spreekt het bos je aan? Wat ervaar je in het kijken, luisteren,…? We luisteren met aandacht naar elkaars ervaringen, onderzoeken we wat dat voor ieder betekent. Wat brengt ons dit? Wat is voor jou belangrijk in elkaar hier ontmoeten in het huis van de dialoog? We delen ervaringen, dromen, acties en inzichten aan tafels van maximum 12 personen met uw dialoogbegeleider, Christine Vancouillie. Daarna is er nog ruimte en tijd om na te praten met een tapje en hapje.

Praktisch en inschrijven

Deelname aan dit event kost € 45,-

U bent ingeschreven na:
• overschrijving van dit bedrag op rekeningnummer BE18 3631 7766 7765 van Mediationlink.
• en een mailtje te sturen naar info@medationlink.be om uw deelname te melden of het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen.
Afspraak op 2 november om 14u in HET HUIS VAN DE DIALOOG: Noordstraat 1, 8680 Bovekerke (Koekelare).
Graag inschrijven voor 31 oktober 2019.
Parkeergelegenheid is er in de straat.

Er is meer…

Ben je nieuwsgierig wat Mediationlink, het Huis van de Dialoog, nog aan het brouwen is? Neem alvast een kijkje op onze kalender: https://mediationlink.be/onze-kalender/.

Zin om mee te b(r)ouwen?  We zoeken nog medewerkers, vrijwilligers, en creatievelingen…

Comments are closed.