Organisator

Mediationlink
Email
info@mediationlink.be
Website
https://mediationlink.be

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare

Datum

18 feb 2021
Verlopen!

Tijd

09:30 - 16:30

Prijs

€195

CLIC deel 1: Dialoog als bemiddelende gespreksmethodiek

INHOUD/MOTIVERING

In tijden van digitale interconnectiviteit, waarbij niet alleen muren, maar ook nog eens schermpjes ons van elkaar verwijderen, is dialoog een noodzaak geworden om vervreemding van elkaar te voorkomen. Als mensen het contact verliezen, is vervreemding niet alleen het gevolg, maar ook conflicten door onuitgesproken kwesties onbesproken te laten.

Dialogeren vraagt tijd en ruimte om echt naar elkaar te kunnen luisteren. Als iemand zijn verhaal komt doen, -in zeuren en klagen-, dan is het zeker niet makkelijk om zich daar voor open te stellen. Voeling vinden met het innerlijk van de ander, daarvoor zijn vaardigheden nodig.

Door inzet van een dialoog breng je mensen met elkaar in een inspirerend betekenisvol gesprek. Door in kleine groepen, of in duo-gesprekken een ontmoetend gesprekskader aan te reiken, ontstaat er ruimte om mensen elkaars ervaringen en inzichten te delen.

De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen en werken.

VOOR WIE?

Voor iedereen die som te maken heeft met het begeleiden van overlegmomenten op je werk of met collega’s, vrienden, familie, professionals, medewerkers,…

Of wil je gewoon de basisstructuur, de toonladder, de grammatica van een” goed gesprek” kunnen?

Ben je bemiddelaar? Dan is dit model het eerste deel van het CLIC-proces in een bemiddelingsgesprek.

WAT LEER JE ?

* De structuur van een dialooggesprek: verkennen, verdiepen, verbeelden, verankeren. Bij elke fase horen specifieke vragen en interventies om gesprekspartners met elkaar in dialoog te brengen.

* De communicatieve ‘grammatica’ van gespreksvoering: luisteren, parafraseren, empathiseren, vraagstelling.

* Een concreet model van gespreksmethodiek om duo-gesprekken te begeleiden, toegepast in gesprekken waar een meningsverschil is of in een conflictsituatie.

PRAKTISCH

Donderdag 18 februari
Locatie: Huis van de dialoog
Kostprijs: €195, -exclusief btw

Comments are closed.