Organisator

Huis van de Dialoog
Email
https://www.facebook.com/huisvandedialoog/

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare

Datum

15 nov 2020
Verlopen!

Tijd

10:30 - 12:30

Prijs

Vrije bijdrage

Dialoogcafé: “Groener uit de crisis”

Wie is die ander die in andere bubbels leeft, die je niet spreekt, niet kent, niet echt ontmoet? En wat gebeurt er als je even stilstaat bij die ander, contact maakt, en echt ontmoet? Als je van mens tot mens in gesprek gaat, ervaringen en dromen deelt? Ervaar het aan een dialoogtafel!
Vanaf september start een nieuwe dialoogserie over hoe we sterker uit de coronacrisis kunnen komen. In hoeverre heeft de crisis jouw manier van leven, je gedachten of ideeën veranderd? Deel het met anderen en kom in gesprek, live in het huis van de dialoog te Bovekerke. 

In hoeverre heeft de (corona)crisis jouw manier van leven, je gedachten of ideeën veranderd?

Misschien zit je al een tijdje te tobben over hoe je na de crisis terug je contacten zal heropbouwen, hoe je je financiele situatie zal redden, gezond kan blijven. In je eentje zitten te piekeren, maakt dat je vast komt zitten in je eigen hersenbubbel. “UN-LOCK YOUR BUBBLE” en schuif aan bij onze boeiende inspirerende dialoogtafel in Bovekerke. Je zal er mensen ontmoeten die je nooit eerder hebt ontmoet met verschillende gedachten en percepties.

Thema: “FINANCIEEL GEZOND UIT DE CRISIS”

Heeft de coronacrisis jouw visie op het klimaat en de duurzaamheid beïnvloed? Wat voor effect heeft de coronacrisis op jou gehad als het gaat om je ideeën over het milieu en duurzaamheid? Vermijd je het openbaar vervoer en pak je eerder de fiets? Heb je meer waardering gekregen voor de natuur en het groen in je buurt? Heb je een andere vakantiebestemming gezocht? Ben je boodschappen gaan inslaan voor een langere periode? Ben je meer lokale producten gaan kopen? Ben je meer online gaan winkelen? En wat wil je hiervan vasthouden na de crisis?

Over het dialooggesprek

Het dialooggesprek verloopt volgens een bepaalde opzet en een vaste structuur:
— Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.
— De essentie van onze aanpak is jou het gevoel bijbrengen dat je ergens bij hoort, dat je écht gezien en gehoord wordt en iets betekent voor een ander: verbinding zoeken.

Begeleider/animator

Christine Vancouillie is de dialoogbegeleider voor deze reeks. Ze heeft zich geïnspireerd op initiatieven in Nederland. Daar zijn dialoogtafels al geïntegreerd in vele steden.

Praktisch en inschrijven

15 november van 10:30-12:30
Locatie: Het Huis van de Dialoog – Noordstraat 1- 8680 Koekelare (Bovekerke)
Deelname in de kosten: vrije bijdrage. (zie onderaan (*))

Het huis van de dialoog is een start-up- project van Christine Vancouillie. Uw financiële bijdrage wordt geapprecieerd als ondersteuning voor de heropstart-steun na de coronacrisis. Je betaalt per thema of voor de driedelige reeks.

Meld uw deelname door een mailtje te sturen naar info@medationlink.be of door het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen.

Parkeergelegenheid is er in de straat.

(*) Momenteel doen wij een oproep tot steun van ‘het huis van de dialoog’ door een financiële bijdrage of een vrijwillige medewerking. Mekaar ontmoeten, verbonden blijven, de verwondering behouden, contact bevorderen, relaties versterken, eenzaamheid voorkomen. Dat is de essentie van het project. Bouw mee aan dit mooi project en stort je bijdrage op rekeningnr BE18363177667765. Elke ‘sponsor’ krijgt 5% kortingen op de cursussen en workshops van Mediationlink. Of meld je aan als vrijwilliger – stuur ons een mailtje naar info@mediationlink.be.

Comments are closed.