Organisator

Mediationlink
Email
info@mediationlink.be
Website
https://mediationlink.be

Spreker

  • Christine Vancouillie
    Christine Vancouillie

    Ik studeerde eerst religiewetenschappen en filosofie. Daarna legde ik mij toe op relatiecoaching en conflictoplossing in werkgerelateerde relaties. Ik ben erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken en preventieadviseur psychosociale aspecten van de arbeid.

    Vanuit mijn fascinatie over de wijze waarop mensen met elkaar samenleven en werken, vanuit bezorgdheid over het geweld dat mensen elkaar kunnen aanrichten, behandelde ik uitsluitend de casussen m.b.t. pesten en grensoverschrijdend gedrag. Gaandeweg ontdekte ik dat de wettelijke procedures weinig soelaas brachten, maar dat bemiddeling als participatieve preventiemethode de meest doeltreffende aanpak is voor preventie en oplossing van conflicten, pesten, grensoverschrijdend gedrag, zelfs voor burnout en depressie. Bemiddelen is niet enkel efficiënt, maar ook menslievend. Ik ontwikkelde een eigen bemiddelingsmodel (CLIC) om verschillen die er leven in gesprek te brengen en de resonantie tussen mensen terug op te wekken. Hiermee maak ik komaf met de omslachtige klachtenprocedures en kostelijke rechtszaken. Ik bemiddel ‘tot op het bot’, waardoor niet alleen de kern van het probleem boven water komt, maar ook structurele oplossingen ontstaan die blijvend zijn.

    Enkele van mijn publicaties zijn: Klaar met conflicten in vier stappen (2016), Relatietoolkit voor de 21ste eeuw (2006) en Singlecoaching (2002). Mensen die bij mij komen voor bemiddeling, een cursus of individuele coaching, waarderen mijn grondige aanpak en stijl, mijn diep enthousiasme, mijn geloof in het goede in elk mens, en mijn filosofische insteek.

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare

Datum

06 sep 2020
Verlopen!

Tijd

10:30 - 12:30

Prijs

Vrije bijdrage

Dialoogcafé: “Sterker uit de crisis”

Wie is die ander die in andere bubbels leeft, die je niet spreekt, niet kent, niet echt ontmoet? En wat gebeurt er als je even stilstaat bij die ander, contact maakt, en echt ontmoet? Als je van mens tot mens in gesprek gaat, ervaringen en dromen deelt? Ervaar het aan een dialoogtafel!
Vanaf september start een nieuwe dialoogserie over hoe we sterker uit de coronacrisis kunnen komen. In hoeverre heeft de crisis jouw manier van leven, je gedachten of ideeën veranderd? Deel het met anderen en kom in gesprek, live in het huis van de dialoog te Bovekerke. 

In hoeverre heeft de (corona)crisis jouw manier van leven, je gedachten of ideeën veranderd?

Misschien zit je al een tijdje te tobben over hoe je na de crisis terug je contacten zal heropbouwen, hoe je je financiele situatie zal redden, gezond kan blijven. In je eentje zitten te piekeren, maakt dat je vast komt zitten in je eigen hersenbubbel. “UN-LOCK YOUR BUBBLE” en schuif aan bij onze boeiende inspirerende dialoogtafel in Bovekerke. Je zal er mensen ontmoeten die je nooit eerder hebt ontmoet met verschillende gedachten en percepties.

Thema: “SAMEN UIT DE CRISIS”

In deze dialoogbijeenkomst praten we over hoe de coronacrisis ons sociale leven heeft beïnvloed. We delen onze persoonlijke ervaringen met het contact houden tijdens de crisis en hoe moeilijk of juist hoe verrijkend de nieuwe vormen van contact waren voor ons. Kan de coronacrisis bijdragen aan een samenleving waarin we minder eenzaam zijn? Tijdens de coronacrisis hebben wij vrienden of collega’s minder of niet kunnen ontmoeten. Misschien ben jij in contact gebleven door met mensen te skypen en te bellen, of online te chatten. Voel je dat het contact met anderen is veranderd door de coronacrisis? Hoe heb jij deze ‘nieuwe’ vormen van contact ervaren? Heb je je hierdoor eenzaam of juist verbonden gevoeld? Wat uit deze nieuwe vorm van contact wil je meenemen naar de toekomst? En wat wil je achter je laten? Hoe zie je onze gezamenlijke toekomst als het gaat om oog voor elkaar?

Over het dialooggesprek

Het dialooggesprek verloopt volgens een bepaalde opzet en een vaste structuur:
— Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.
— De essentie van onze aanpak is jou het gevoel bijbrengen dat je ergens bij hoort, dat je écht gezien en gehoord wordt en iets betekent voor een ander: verbinding zoeken.

Begeleider/animator

Christine Vancouillie is de dialoogbegeleider voor deze reeks. Ze heeft zich geïnspireerd op initiatieven in Nederland. Daar zijn dialoogtafels al geïntegreerd in vele steden.

Praktisch en inschrijven

6 september van 10:30-12:30
Locatie: Het Huis van de Dialoog – Noordstraat 1- 8680 Koekelare (Bovekerke)
Deelname in de kosten: vrije bijdrage. (zie onderaan (*))

Het huis van de dialoog is een start-up- project van Christine Vancouillie. Uw financiële bijdrage wordt geapprecieerd als ondersteuning voor de heropstart-steun na de coronacrisis. Je betaalt per thema of voor de driedelige reeks.

Meld uw deelname door een mailtje te sturen naar info@medationlink.be of door het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen.

Parkeergelegenheid is er in de straat.

(*) Momenteel doen wij een oproep tot steun van ‘het huis van de dialoog’ door een financiële bijdrage of een vrijwillige medewerking. Mekaar ontmoeten, verbonden blijven, de verwondering behouden, contact bevorderen, relaties versterken, eenzaamheid voorkomen. Dat is de essentie van het project. Bouw mee aan dit mooi project en stort je bijdrage op rekeningnr BE18363177667765. Elke ‘sponsor’ krijgt 5% kortingen op de cursussen en workshops van Mediationlink. Of meld je aan als vrijwilliger – stuur ons een mailtje naar info@mediationlink.be.

Comments are closed.