Organisator

Mediationlink
Email
info@mediationlink.be
Website
https://mediationlink.be

Sprekers

 • Christine Vancouillie
  Christine Vancouillie

  Ik studeerde eerst religiewetenschappen en filosofie. Daarna legde ik mij toe op relatiecoaching en conflictoplossing in werkgerelateerde relaties. Ik ben erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken en preventieadviseur psychosociale aspecten van de arbeid.

  Vanuit mijn fascinatie over de wijze waarop mensen met elkaar samenleven en werken, vanuit bezorgdheid over het geweld dat mensen elkaar kunnen aanrichten, behandelde ik uitsluitend de casussen m.b.t. pesten en grensoverschrijdend gedrag. Gaandeweg ontdekte ik dat de wettelijke procedures weinig soelaas brachten, maar dat bemiddeling als participatieve preventiemethode de meest doeltreffende aanpak is voor preventie en oplossing van conflicten, pesten, grensoverschrijdend gedrag, zelfs voor burnout en depressie. Bemiddelen is niet enkel efficiënt, maar ook menslievend. Ik ontwikkelde een eigen bemiddelingsmodel (CLIC) om verschillen die er leven in gesprek te brengen en de resonantie tussen mensen terug op te wekken. Hiermee maak ik komaf met de omslachtige klachtenprocedures en kostelijke rechtszaken. Ik bemiddel ‘tot op het bot’, waardoor niet alleen de kern van het probleem boven water komt, maar ook structurele oplossingen ontstaan die blijvend zijn.

  Enkele van mijn publicaties zijn: Klaar met conflicten in vier stappen (2016), Relatietoolkit voor de 21ste eeuw (2006) en Singlecoaching (2002). Mensen die bij mij komen voor bemiddeling, een cursus of individuele coaching, waarderen mijn grondige aanpak en stijl, mijn diep enthousiasme, mijn geloof in het goede in elk mens, en mijn filosofische insteek.

 • Linda Hoeben

  https://www.lindahoeben.be/

Locatie

Huis van de Dialoog - Koekelare
Categorie

Datum

05 mei 2020
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:30

Prijs

€250 (excl. BTW)

Transactionele analyse drama-posities in interacties

In de reeks ‘DOLFIJN COMMUNICEREN”  brengt Linda Hoeben haar expertise over transactionele analyse.

Inhoudelijk

Als bemiddelaar (of als hulpverlener) merken we in diverse cases dat wat de gesprekspartners zeggen, bijdraagt aan escalatie in plaats van aan een oplossing. In deze workshop leer je herkennen welke deze escalerende ‘drama posities’ zijn en hoe ze bijdragen aan het probleem en niet aan de oplossing. Ook bekijken we alternatieve posities om wel tot een oplossing te komen.

• Deel 1 – voormiddag: Linda Hoeben: transactionele analyse: het model en de toepassingsgebieden.

• Deel 2 – namiddag: Christine Vancouillie (erkend bemiddelaar sociale en familiale zaken) sluit aan met een vergelijkbaar model afgeleid uit T.A. (het dolfijnmodel), met specifieke toepassingen in conflictbemiddeling.

Begeleiders/Docenten

Linda Hoeben is gespecialiseerd in stress- en traumagerelateerde klachten. Ze biedt als train-de-trainer en supervisor in de Transactionele Analyse programma’s aan voor coaches, bemiddelaars, leidinggevenden en therapeuten. Communicatievaardigheden en conflicthantering komen hierin uitgebreid aan bod.

Christine Vancouillie is erkend bemiddelaar in sociale zaken, en familiale zaken, en heeft ervaring met toepassingen in het werkveld conflictbemiddeling.

Doelgroep

Bemiddelaars, maar ook hulpverleners, vertrouwenspersonen, preventieadviseurs, leidinggevenden.

Praktisch en inschrijven

• 5 mei 2019, van 10:00u tot 16u:30 (onthaal vanaf 9:30)
• Locatie: Het huis van de dialoog – Noordstraat 1, 8680 Koekelare (Bovekerke). Parkeergelegenheid is er in de straat.
• Deelnameprijs is 250 euro (excl. BTW) Er is een lunch inbegrepen.

Deze cursus komt in aanmerking voor opleidingspunten voor erkende bemiddelaars (in aanvraag bij de Federale bemiddelingscommissie).

Inschrijving kan met eenvoudige mail met naam en facturatiegegevens naar info@mediationlink.be of via het formulier hier onderaan.

Onze algemene voorwaarden bij inschrijven vindt u hier terug.

Comments are closed.